Skip links

JobRouter Sign

Digitális aláírási megoldás a JobRouter platform felhasználói számára

Hogyan válasszon a céljainak megfelelő elektronikus aláírási megoldást?

1. Megfelelő hitelességi szint

Az Európai Parlament és a Tanács 910/2014/EU rendelete (eIDAS) tette lehetővé, hogy az elektronikus aláírások szabályozása az EU-n belül egységes legyen. Az eIDAS az elektronikus aláírások három szintjét ismeri:

 • az egyszerű elektronikus aláírásokat – egy email alá írt név is megfelel ennek);
 • a titkosítási eljárásokat már tartalmazó Fokozott Biztonságú Elektronikus Aláírásokat – a gyakorlatban ez a szint felel meg az üzleti életben szokásos „hagyományos” aláírásnak;
 • a Minősített Elektronikus Aláírásokat – ez a legmagasabb szintű elektronikus aláírás, amely során az aláíró személyének azonosítása külön eljárással biztosított, akár egy ügyvéd vagy közjegyző előtti aláírás esetében. A legtöbb üzleti szereplő számára ritkán szükséges ez a szint.

A különböző szintek különböző felkészültséget és költséget igényelnek. Az üzleti életben az esetek döntő részében megfelelő a második szint, és ezt biztosítja a JobRouter® Sign is. De ha Önnek egy adott helyzetben a legszigorúbb megoldásra van szüksége, a JobRouter® Sign erre is lehetőséget biztosít.

2. Széles körben használható legyen

Ahhoz, hogy üzleti folyamatainak nagy részében alkalmazni tudja az elektronikus aláírást, az szükséges, hogy az Ön megoldása széles körben elismert legyen, és partnerei is tudjanak elektronikusan aláírni az Ön aláírási rendszerében.

 • A JobRouter® Sign megoldás mögött hitelesítőként (Trust Service Provider – TSP) a Namirial S.p.A., Európa legnagyobb TSP szervezete áll.
 • A JobRouter® Sign lehetővé teszi, hogy az Ön partnere úgy is teljes értékű elektronikus aláírást adjon, hogy ő maga nem Namirial-vagy JobRouter®-felhasználó.

3. Legyen egyszerű, átlátható a használata

Az egyszerű lépések, az átlátható folyamatok gyorsabbá és biztonságosabbá teszik az elektronikus aláírás folyamatát.

 • A JobRouter® Sign nem igényel tokent vagy más aláíráskészítő eszközt, sem klíringházzal kötött szerződést.
 • A másik aláírónak, vagyis az Ön üzleti partnerének nem kell JobRouter®-hozzáférés, és nem kell Namirial-ügyfélnek lennie.

4. Illeszkedjen a munkafolyamataiba

Az elektronikus aláírás optimális esetben nem az üzleti folyamatoktól elkülönült eljárás, hanem azokba integrálható. Így egyszerre biztosítható a dokumentumok státuszának nyomon követhetősége, a dokumentumok biztonsága, az üzleti folyamatok feletti kontroll és az üzleti hatékonyság.

 • A JobRouter® Sign teljes mértékben integrálható a JobRouter® platformmal és annak dokumentummenedzsment-funkcionalitásával.
 • A JobRouter® Sign gyors és kontrollálható elektronikus aláírási lehetőséget biztosít az üzleti folyamat bármely pontján.

5. Biztosítson minden előnyt, amit az elektronikus aláírásoktól el lehet várni – és még többet is

Jogérvényes aláírások, a legszigorúbb compliance követelményeknek megfelelő biztonság és transzparencia a dokumentumok hitelességét illetően, a világ bármely részén tartózkodó aláírók bevonása az aláírási folyamatba, gyorsaság, hatékonyság, költségracionalizálás – ezekért az előnyökért jött létre az elektronikus aláírás. Ezekről a megvalósítás során nem szabad a legkisebb mértékben sem lemondani, sőt – az elektronikus aláírásokban rejlő hatékonyság kiterjedhet más üzleti folyamatokra is.

A JobRouter® Sign a JobRouter® platformmal integrálva

 • nagyobb hatékonyságot és elégedettséget eredményez a munkavállalók szintjén, az optimalizált információáramlás és dokumentumkezelés miatt;
 • az egyértelmű folyamatoknak és értesítéseknek köszönhetően csökkenti a lekérdezéseket és a megfelelőségi kihívásokat;
 • csökkenti az üzleti kockázatokat, mivel az üzleti folyamatok gyorsabban zajlanak és záródnak le.

Részletesebben a  JobRouter Sign-ról

Esettanulmányok

Esettanulmányok